Új autó ennyiért ajándék - Dacia Sandero Stepway (Garázs ep.788)

6 feb. 2021
56 606 Vizionare

Pár napja megkezdődött az új, 2021-es Dacia Sandero forgalmazása Magyarországon, mi is kaptunk egy jól felszerelt, emelt hasmagasságú Stepwayt. Jani és BZ kipróbálják, mit kínál a Dacia legolcsóbb autója az egyik legmagasabb felszereltséggel, annyiért, amiért más márka alapmodelljeit kaphatjuk csak meg. Üljetek be mellénk a 90 lovas motorral szerelt, CVT-váltós Sanderóba, oszlassuk el együtt a Daciáról elterjedt előítéleteket!
Laptimingshop: laptimingshop.hu/
Facebook: facebook.com/laptiming.hu/
Facebook csoport: facebook.com/groups/laptiming/
Instagram: instagram.com/laptiming/
#GARÁZS #DACIA #SANDERO

Comentarii
 • Stepway vagy sima, melyik új Sandero lenne nektek ideális?

  LaptimingLaptimingAcum 18 Zile
  • A Vitara... az is lett.

   BoosterBoosterAcum 8 Zile
  • @Elcseszett Világ Tökéletesen igazad van abban, hogy a suzuki a legerősebb konkurencia ár-érték arányban a daciával számára. De. A Sandero hatalmas előnye a suzukival szemben az lpg kivitel. Azzal ugyanis olcsóbban jön ki a fenntartás, nem is kicsivel, az ára meg ugye azért mégis alacsonyabb, legalább fél misivel.

   ZalanoidZalanoidAcum 13 Zile
  • @Sándor Ferenc Suzukiba mire alkatrészt veszel kivisz a világból. Több autószerelő szerint ha csak Suzukik lennének lehúzhatnák a rolót. Nyugodtnak kérdezz meg bármilyen autószerelőt.

   Elcseszett VilágElcseszett VilágAcum 14 Zile
  • @Elcseszett Világ Hát a Suzukiban addig minden szép és jó, amíg nem kell hozzá alkatrészt venni... Aztán akkor kiderül az igazság...

   Sándor FerencSándor FerencAcum 15 Zile
  • @Csaba Papp A használtautón-0 kilométeres Vitara 5.2 milliótól indul. Amúgy minden drágult sajna. De ha Dácia akkor inkább egy Duster ilyen áron.

   Elcseszett VilágElcseszett VilágAcum 16 Zile
 • Azért az is hozzátartozik az igazsághoz , hogy nyugat eu ban nem csak azért megy nagyon a Dacia , mert szépen felnevelték a márkát , hanem mert olcsó a jövedelmekhez képest !!! De tovább megyek már nem csak nyugat eu ban magasabb a bérszínvonal mint nálunk , hanem szégyenletes módon a V4 ek másik három országában is !!!

  Gyula SzabóGyula SzabóAcum 15 ore
 • Tipo crossal kéne egy összehaszonlító teszt mert a két kocsi nagyon hasonló kinézetű. Kiváncsi lennék a két kocsi belterének összehasonlítására. Nem vennék mérget, hogy tipoban jobb anyagú müanyagok vannak. Szerintem a Dacia már elözött, de még élöbe nem tapintottam csak a Daciát.

  Kristóf JákóiKristóf JákóiAcum 5 Zile
 • Fostalicska

  Richárd BodóRichárd BodóAcum 6 Zile
 • Megnézném Kakucsringen mennyit menne 😂

  Gergő BodóGergő BodóAcum 6 Zile
 • Ez miről beszél ? "a magyar piac egyik legjobban szeretett" ? Éves autóeladások terén 2020ban 21-ik volt ez a dácsia, 2019ben 17... tehát még rontott is. Megfigyeltem, hogy azért a rönő-dákó duó szereti kicsit meg "borítékozni" a teszteket... egyretöbb helyen látok "fizetetett promóció" feliratot, mint teszt... ezért a videóért is kaptak a srácok szerintem. 3 hengeres kávédarálót, román összeszerelési minőséget azért nem emeljünk már piedesztálra. Hiteltelen és irreális.

  BoosterBoosterAcum 8 Zile
 • 3 henger. Kaki...

  Mandro ExpaMandro ExpaAcum 9 Zile
 • Érdekelt volna mekkora csomagtartó. Nyissátok föl!

  Diplomás KommunistaDiplomás KommunistaAcum 11 Zile
 • Sziasztok! Nekem 2007-es 1.4 Logan van. Első tulaj vagyok, közel 270.000 km van benne. Akkor 2.200.000-ért vettem, mert olcsó autó volt. Szívesen vennék ismét Daciát, mert meg vagyok vele elégedve, szinte hibamentes. Ez a modell amit tesztelnek 5.199.000.- Ft, 3 hengeres, 90 lóerős, 900-as turbós motorral. Egy Toyota Yaris Active Trend felszereltségel 1.5-ös, 111 lovas, turbó nélküli motorral 5.155.000.-Ft. Szerintem nem Daciám lesz...

  Zoltán NyergesZoltán NyergesAcum 12 Zile
 • Manuális váltóval teljesen használható. A kék essential manuális váltóval volt nálunk a francia rendszámos flottából, sallangok nélkül (nincs műanyagozva, emelve, nincs egérmozi középen, stb) és egy teljesen jól autózható, jól mozgó autó. A tömör véleményem az, hogy bármi amiben CVT van, az hát, mozgássérülteknek lehet hogy jó, mert nem kell váltogatni, de többnyire eléggé - mondjuk ki - nem hogy a felárat nem éri meg, de kb kerülendő.

  Richard StefanitsRichard StefanitsAcum 13 Zile
 • Azt még mindig nem értem, hogy nekünk miért nem lehet még mindíg saját márkanéven autót gyártani.

  Katalin LenkyKatalin LenkyAcum 14 Zile
 • 1:56 "Alapvetően nem ez a legnépszerűbb autó Magyarországon" Akkor mi??? a VITARA??? Jaaa tényleg abból sok fogyott... Jaaaaa Hogy a polgárőrség, rendőrség, tűzoltóság, mentősök, katonák, orvosok egy szóval az minden állami üzemeltetésű szervezet kapott párszáz vagy ezer darabot. Végülis az össz eladásokba beleszámít csak az a baj hogy közel nem valós adatokat mutat..... Az a baj kisbarátaim, hogy a szomorú magyar valóság nagyon azt mutatja, hogy az új autó eladásokat magasan a Dacia vezeti.... (SAJNOS) Bárcsak prémiumabb autóra is futná az átlag magyar polgárnak! (ja és nem használtba)

  A&N DIYA&N DIYAcum 14 Zile
  • Kb 2 ezer szolgálati Vitara lehet... rendőrség, polgárőrség, honvédség. Tavaly kb 7 ezer Vitarát adtak el, 2019ben 12 ezret, 2018ban 11 ezer.... a modell megszületése óta (2015) kb 50 ezer Vitarát adhattak el Magyarországon. Hatalmas szám... ebből kb 2 ezer autó állami. Hol is van ehhez képest a dácsijjjjád ?

   BoosterBoosterAcum 8 Zile
  • Ne álmodozz, a Sandero eladási száma Magyarországon 2020-ban a 21-ik helyen volt. Romániában első.

   PresenceRPresenceRAcum 13 Zile
 • Az összkerék nélküli "crossover/suv/stb" nálam oximoron. Ha nem az, akkor nekem ne is látsszon annak. :)

  Informatika PMSZInformatika PMSZAcum 14 Zile
 • Nekem nem a Daciával van bajom, hanem azzal, hogy román. Rossz tapasztalatim vannak, az utolsó; volt régen egy Renault 20-asom és ennek a román változata a Dacia 1320 (?) ba való gömbcsuklót vettem újat mert egy kicsit kotyogott az enyémbe és vizsgára ment. Budáról mentem Lőrincre és egy piros lámpa után induláskor kifeküdt az eleje az autónak, szétesett az ÚJ Dacia gömbcsukló, egész éjszaka javítottam mert másnap vizsga volt, szét ment miatta a féltengely is és vissza kellett tennem a régi gömbcsuklót, megfelelt a vizsgán még az is. Miért fordulhat ilyesmi elő? Azért, mert román. Pont. Azért nem olcsó, szépen is van forma-tervezve, biztosan kényelmes is, mert Renault, megy is, de román. Kalapáccsal verik be a csavart ha okoskodik.

  ratkooporontyratkooporontyAcum 15 Zile
 • salut, fain!

  TotoTitusTotoTitusAcum 15 Zile
 • Lehet hogy maradi vagyok, illetve nacionalista, na meg persze mindenki azt vesz amit akar. De pl. én minden oláh/roma.n terméket bojkottálok, egyszerűen azért mert egy ellenséges népet semmilyen módon nem támogathatok azzal, hogy megvásárolom a termékeit. Ez alól kivételt képeznek az Erdélyi Székely Magyarok, és egyáltalán a határon túli magyarok termékei/szolgáltatások!

  sisimotosisimotoAcum 15 Zile
  • Francia cuccokat se vegyél, Auchant is kerüld el nagy ívben.

   Frank DrebinFrank DrebinAcum 3 Zile
  • Jó látni olyan honfitársat, akinek van identitása... sajnos egyre kevesebbnek.

   BoosterBoosterAcum 8 Zile
 • Ez volt a szlogen itthon a 90-es években, hogy nem kell saját autógyár, mert a piacra már nem lehet betörni vele. Mit csináltak a románok? Pont ezt- betörtek a saját autóval a piacra és nagyon kinőtték magukat.

  militaryorchidmilitaryorchidAcum 16 Zile
  • @Alex sikerült utánanéznem, 51% a Renault részesedése, tehát a többi nem a franciák zsebébe megy. Üdv

   militaryorchidmilitaryorchidAcum 13 Zile
  • @Alex Nagyon jól tudom, bíztam benne, hogy röviden is értjük, de az sosem szokott összejönni. Tehát: a 90-es években bőven lett volna lehetőség betörni az autópiacra, mutatja a Dacia-Renault esete is, mégiscsdak Romániában termel, Magyarországon sem tudott volna másképp menni, csak így. A Skoda is úgy futott fel, hogy hiába VW, valami 49%-a cseh. A rossz, kishitű szemlélet is igencsak közrejátszott nálunk, hogy annyira nem is nagyon erőltettük ezt a vonalat, így Mo. egy kicsit megkésve és most próbálva felzárkózni beszállítói téren kapcsolódott be újra az autóiparba. Üdv, Mo.-ról

   militaryorchidmilitaryorchidAcum 13 Zile
  • Semmit nem csináltak a románok, annyi közük van hozza mint nekem vagy neked. Teljesen francia vonalon megy az egész. Üdv. Romániából.

   AlexAlexAcum 13 Zile
 • annyra jó hogy már szinte szar

  explode05explode05Acum 16 Zile
 • Nem lenne rossz,csak az a fránya 3 henger

  Józsi OzgyinJózsi OzgyinAcum 16 Zile
 • Volt szerencsém kipróbálni ezt a csodagépet....6 sebesség kézi váltó 90 lovast....a feleségemnek tetszik gondoltam legyen....2004 es 1.2 es Póló van az asszonnak és ahhoz viszonyítottuk....az én véleményem nem írom le mert nekem E39 528 am van....de mit mondott az asszony???? Rám néz.... és most szó szerint idézem: 13000 euró ért ilyen zúgó búgó billegő fos talicskát akarnak az emberekre rá sózni??? Úgyhogy így nem vettünk Sanderot 😞

  Levente BorosLevente BorosAcum 16 Zile
 • No hát mondjuk a Suzukit kevesen keresik összekeres változatban, nem hiszem hogy egy Swift setében az egy releváns dolog lenne, így az a Sanderónak nem egy jelentős előnye, hogy ez bezzeg kapható vele. :) Az igazi előnye viszont lassan semmivé lett, hogy az egyszerűsége mellet viszont relatíve megfizethető volt, de mostanra "felhízott" az ára olyanra, ami már közel sem az olcsóság kategóriája, egy alapvetően használható felszereltség is 4 milliónál kezdődik. Persze ezen árban jelentős szerepe van a "kurmányunk" áldásos tevékenységének is, a remek euró árfolyamnak, a sarcolós, lenyúlós adó és járulék politikának.

  Ferenc KissFerenc KissAcum 16 Zile
 • Stepway super❗👍

  HORIA VEDEANHORIA VEDEANAcum 16 Zile
 • Legnagyobb minusz a kipufogó. Kispóróltak egy jó métert és a babaülés alatt végzödik. Ezt nem vettétek észre??? Állítólag azért, mert a kis motornak ez is elég, szóval ne nagyon számítsunk erősebb mocika, főleg Euró 7 után. roones.info/news/katkmHyuq7Ntx6Q/videom16s

  Csaba PappCsaba PappAcum 16 Zile
 • Ez egy vicc, hogy árban már megelőzi a Suzuki Swiftet és súrolja a Suzuki Vitara árát. Az emberek nem fognak 500 ezer forinton filózni. Annyit hozzátesznek és már el is hozzák a szép új Vitarát a kereskedésből. Mert a Dacia Sandero normál motorral ami nem 70 LE alatti az bizony 4,5 milla felett megy. A Dacia Logan meg 5 millió feletti áron indul majd. Választhatsz 900 cc-is Dacia Logan ami 90LE vagy Suzuki Vitara Hybrid 129 LE. Egál áron adják őket.

  Elcseszett VilágElcseszett VilágAcum 17 Zile
  • @Márk Horváth Hátha lenne 5 millám, +1et márcsak összekaparnék a Vitarára/Scrossra, vagy ha nem, kifizetném a 70%-át és elhoznám lízingbe, aztán szépen 3 év alatt kicsengetném fix, zártvégűvel a maradékot havonta 20-30 ezrével.... Dácsijjába mégha ingyen adnák, akkor sem ülnék be.

   BoosterBoosterAcum 6 Zile
  • @Booster igen, de ugyan ez igaz a Daciara is, tehát a kulonbség akkor sem lesz kissebbszóval a kulonbség az kb amit látsz mindegyiknek a weboldalán, az hogy 6 millának az 5-10%-át alkuszod le, vagy a 5 millának az 5-10%-át alkuszod le az már nem lesz nagy kulonbség.

   Márk HorváthMárk HorváthAcum 7 Zile
  • @Márk Horváth A Suzuki oldala egy dolog, az meg, hogy milyen árajánlatot kapsz, ha kicsit megversenyezteted a márkaker.-eket, az megy egy másik.

   BoosterBoosterAcum 8 Zile
  • @Elcseszett Világ hát ezt a Suzuki oldala másképp gondolja, mint te. Nézd meg a 2021-es árlistát.

   Márk HorváthMárk HorváthAcum 16 Zile
  • @Márk Horváth Ez hülyeség, 5.2 millió-tól kezdődik a Vitara. 3,9 milliótól a Swift.

   Elcseszett VilágElcseszett VilágAcum 16 Zile
 • 9:24 Az LPG nem földgázos, az CNG lenne.

  ferrari4ever1984ferrari4ever1984Acum 17 Zile
 • 990 és motor .😀vicc😂😂😂

  Táncsics GáborTáncsics GáborAcum 17 Zile
 • Francia rendszámú Dacia, már a tesztautókon is. Ez azért kemény.

  Zsolti HZsolti HAcum 17 Zile
  • @Zsolti H 😀😄😁😁👍👍🙌👍

   Ernö BartalosErnö BartalosAcum 15 Zile
  • @Ernö Bartalos Tudom, de pl a Skodákon is cseh rendszám szokott lenni, pedig lehetne német is... De lényegtelen, csak meglepődtem ezen.

   Zsolti HZsolti HAcum 15 Zile
  • Zsolt nincs olyan autó hogy dácsia !!! Ez full full renault az oláhok könyörögték ki a franciától, ez volt a feltétel a gyár vásárlásakor. Máshol renault emblémával szerelik fel. Egy dusteros. Tiszteletem.

   Ernö BartalosErnö BartalosAcum 15 Zile
 • A Dusterben már benne van az említett 1.3 TCe, 130 és 150 lovas változatban, és a 150-es még oda is sok. A 130-as kéne bele és 6-os kézi váltóval tökéletes.

  Gergő VámosiGergő VámosiAcum 17 Zile
  • Lodgynk van 1.3 TCE repül mint a villám. Nagy a kasztni 6an használjuk de kell is oda. Ide biztos nem kell ekkora kasztnihoz az 130as.. Elszállna mint a fing... :D

   László MajorLászló MajorAcum 5 Zile
  • A Dusterbe a dízel való. Az egész autó kialakítása olyan, hogy kéri az 1.5 dci-t. Azzal a légellenállással, magassággal, rugóutakkal semmi értelme benzinest venni. Normál használatnál a dizel erősebbnek érződik, mivel nyomatékos, illik a mackós karakterű autóhoz a dizel hang, 6 literrel elketyeg és egy kiforrott konstrukció.

   Szabolcs 83Szabolcs 83Acum 11 Zile
 • Haaat nem tudom... az összes nemet ismerősöm akinek van dusterje az mind köpködi 🤣😂

  Bence HajdúBence HajdúAcum 17 Zile
 • én nem tudom ti hogy vagytok vele de nekem az 5 millió még midig nem megfizethető egy autóért

  Vitárius LászlóVitárius LászlóAcum 18 Zile
  • Amit aztán javíthatsz kedvedre a maradék pénzedből és sose lesz jó.

   Szabolcs 83Szabolcs 83Acum 10 Zile
  • Főleg egy kisautóért. Ez lett a Ft romlásának következménye. Nagyjából 20%-al ér kevesebbet a pénzünk mint egy éve. Ez a Dacia 4 -4.2 M lett volna akkor.

   Studio LenteStudio LenteAcum 12 Zile
  • @Vitárius László Őszintén kívánom így legyen. Én csak ,mint autós témára írtam ,Suzuki alap is pont ennyi,igaz az hibrid.Sosem volt dákóm azt hiszem nem is lesz de most egyet lépett felfelé.

   Aramy StuxfulAramy StuxfulAcum 17 Zile
  • @Aramy Stuxful 11 éve dolgozok gyárakban anyammal elek 31 evesen kb az osszes megtakaritott penzemet nem szeretném egy fapados dacia ba ölni mikor 1.5 millioert kapok egy viszonylag jo allopotú sokkal különb autót használtan

   Vitárius LászlóVitárius LászlóAcum 17 Zile
  • 4,4 millió a 90LE ,bármelyik kereskedő oldalán megtekinthető az ár. Klíma meg ez az nélkül 4 millió.

   Aramy StuxfulAramy StuxfulAcum 17 Zile
 • Azt vettem észre , hogy egyre hiteltelenebbek a tesztek , mert nagyon reklám ízűek ! Erre mondják , hogy van az a pénz amennyiért korpásodik a haj ! Az alapmodell 3.4 millió és egy háromhengeres 65 LE motorral , klíma nélkül ( 2021-ben új autó !!! ) nem gondolom , hogy ajándék lenne !!! Számomra a teszt végén feltett kérdés sem kérdéses , mert egyértelmű hogy ennek a tesztautónak az árából egy Suzukit vennék 1.4 es négyhengeres hibrid motorral !!!

  Gyula SzabóGyula SzabóAcum 18 Zile
  • @Balázs Ernhaft ezt fogalmaztam meg én is .........! Pedig egy vásárlás előtt állónak sokat segithetnének ha szakmailag hitelesek lennének a tesztek , mert egy átlag vevőnek nincs sem lehetősége sem ideje az összes szóbajöhető autót olyan mélységben kipróbálni mint a szakújságíróknak a több napos próbák alatt , illetve nekik van összehasonlítási lehetőségük is ! Sajnos a korrekt tájékoztatás helyet az éppen aktuális márka-típus fényezése megy !!!

   Gyula SzabóGyula SzabóAcum 17 Zile
  • Minden új autó teszt reklám ,egyértelmű . Szakmailag meg nulla tesztek , ez a "tök jó ez" , "tök jó az " kb. egy 8 éves gyerek szintje. Ajándék ez az autó ? Mire kigurulsz a kereskedésből egy Sandero min. 4.5 millió . A 3,4 milliós árért konkrátan SEMMIT kapsz , se klima , se rádió , 65 lovas ( 95 Nm) motorral , fekete műanyag ,otromba ,lökháritókkal . Erre azt írni , hogy " ajándék " ?!

   Balázs ErnhaftBalázs ErnhaftAcum 17 Zile
 • Jól néz ki ez az Audi lámpa egy Daciaban! :)

  Zoltan SzigetiZoltan SzigetiAcum 18 Zile
 • Héé... Mit kell ezt dicsérni? Fapados 0. 9 - es motor... Hanem kisebb. És ne beszéljük arról hogy 2 év és a rozsda letette a kerékről :))

  Miklos FeketeMiklos FeketeAcum 18 Zile
 • Garazs tv a legjobb. Koszi BZ, Jani, Csabi

  Tamás ZsoldosTamás ZsoldosAcum 18 Zile
 • Egyetlen gond vele... 1millioval nott az alap ára

  # Dan# DanAcum 18 Zile
  • azért az euro/forint viszonyok is sokat dobtak az árra. Továbbá magának az eurónak is volt egy nagy butulása a covid krízis kezdete óta. Én visszaszámoltam kivonva a valuta butulást és egy 380.000 Ft jött ki plusszban az előző stepway-hez képest.... Igen emelheti mindenki a szemöldökét 600.000Ft az csak a valuta elértéktelenedéséből származik..... Szomorú de ez van....

   A&N DIYA&N DIYAcum 14 Zile
 • Nem lenne ezzel az autóval semmi baj,ha egy NORMÁLIS 4 HENGERES BENZINES IS LENNE HOZZÁ,olyan 120-140 pacis teljesítménnyel.....

  Jocó KisJocó KisAcum 18 Zile
  • @Zalanoid Nos, személyes tapasztalat: 0,9 turbó, 90 lovas Logan MCV, tehát kombi karosszériával 6 liter alatti átlag. Még téli gumival és fűtéssel sincs hat felett vegyesben. Vidéki utakra, 90 km/h tempóig ideális a fogyasztása. Az autópályán eszi a legtöbbet, ott kijön a hét. Oda jobb lenne a 90-es turbódízel, mert annak bizony másfélszer annyi a nyomatéka. Csak mivel évente mondjuk kétszer megyek pályán, fölösleges volt megvenni. Ott bizony, a régi Lada 2112, az 1,5 16V szívó motorral sem evett kevesebbet. Volt olyanom is, 43 liter benzinnel 700 km fölötti távokat mentem vele pályán. OROSZ szívó benzin motor, kilencvenöt lóerő.

   János SósJános SósAcum 12 Zile
  • 10 literes fogyasztással....

   ZalanoidZalanoidAcum 13 Zile
  • Az a baj, hogy az EU környezetvédelmi előírások miatt már vége a szívó benzines motorok korszakának. Minél kisebb köbcentiből és üzemanyag fogyasztásból hozzák ki a teljesítményt. A Suzuki-k zöme már pl. hibrid, még kis kategóriában is emiatt. A LADA Vesta jött szívó benzines motorral, de az EU környezetvédelmi normákat már nem teljesíti, tehát most már nem is hozzák őket. Sajnos, minden új autónak felment az ára, és ez magával vitte a használt autók árát is. A három-négy éves Vitara és Duster majdnem annyiba kerül most használtan, mint amennyiért anno megvetted...

   János SósJános SósAcum 17 Zile
 • Kalapos bácsinak 70-nel tötyögni országúton tökéletes a 70 lovas motor. Más meg nem vesz ilyet....

  supla 91supla 91Acum 18 Zile
 • Nem rossz de a jó nem ilyen! 😁

  BaLee BaliBaLee BaliAcum 18 Zile
 • Bocs srácok de pár alap infót azért hiányolok....futómű, úttartás, kormányzás milyen ? Ülések kényelme, fogyasztás stb. Persze azért megy a like ....

  István BöröczIstván BöröczAcum 18 Zile
  • Azok nem lényeges dolgok, elkell adni a dácsiát nekik... ezt kérte a rönő-dákó.

   BoosterBoosterAcum 8 Zile
 • A 140ezres nettó fizuból ez nem az elérhető kategória a magyaroknak. Ha 15 évig kuporgatnak, akkor sikerülhet persze. Egyébként tetszetős a jármű, de már bőven túlárazott.

  Nevem AzénNevem AzénAcum 18 Zile
  • @Laszlo Bauer Az a baj, hogy adott esetben diplomája is van.

   2vindicator2vindicatorAcum 6 Zile
  • @Laszlo Bauer Úgy, úgy. Az autó nem jár alanyi jogon.

   Simon TemplomosSimon TemplomosAcum 18 Zile
  • Aki 140et keres nezze meg hogy miert keres annyit es koltse oktatasra, ne autora

   Laszlo BauerLaszlo BauerAcum 18 Zile
  • Már ne haragudj, de aki 140et keres nettóban, ő úgysem új autóban fog gondolkodni, ennél sokkal olcsóbban már nem nagyon lehet autót gyártani és keresni is rajta..🤷‍♂️

   Bálint FarkasBálint FarkasAcum 18 Zile
 • Teljesen egyet értek az ár/érték aránnyal. Ami szomorú, hogy már lassan Mo-on jó ha ilyet meg tud venni az ember új autóként. Értem ez alatt, hogy egy átlag ember. Úgy elszálltak az árak, hogy lassan nem tud mit venni az ember, mert a bérek bizony nem követik. De nem akarok ebbe belemenni, csak is belegondoltam a videó alatt. Ja, és az alapmotor az nagyon gáz, nem értem a logikát benne. Manapság ki vesz ~70LE-s autót? Éppen elég tudna lenni, de nem lesz gazdaságosabb sem.

  YELLOWYELLOWAcum 18 Zile
 • ha azt nézzük nemrég volt akcioban Golf 8 igaz fos 1.0 motorral 5.8-ért vagy 6.6 ért 1.5 tsi .... és ugye nem 1 kategóriáról beszélünk. a 2 autó beltere között 10 év van legalább.

  Tibor MohácsiTibor MohácsiAcum 18 Zile
  • @hard83 az a hülye aki autot hitelre vesz... egyebkent olyankor kell venni amikor durvan beakciozzak és nem a listaarbol leciganykodni 5-10%-ot. 😅

   Tibor MohácsiTibor MohácsiAcum 17 Zile
  • akicós árat ne haasonlíts listaárhoz, biztos itt is lehet 10%-ot alkudni, pláne, ha hitelre veszed.

   hard83hard83Acum 17 Zile
 • Szegény kissrác, mit össze nem küzd hátul azzal a kamerával....... nem sok minden lett bevágva belőle :)

  sankrit100sankrit100Acum 18 Zile
 • Nem igazán ismeritek a vidéki nyugdíjas piacot :D Legkisebb motor, legalapabb felszereltséggel fut.

  Rolf Milán NagyRolf Milán NagyAcum 18 Zile
  • 70-nel fixen stabilan megy, nekik több nemkell :D

   supla 91supla 91Acum 18 Zile
 • Nem veszünk dácsiát >

  sicksicksonsicksicksonAcum 19 Zile
 • Az a helyzet, hogy BZ nek rogton az elso masodperctol igaza van. Janos nem tudja megmenteni az orszag becsuletet, mert mar azt is reg elloptak

  Lastname FirstnameLastname FirstnameAcum 19 Zile
 • Jajj, de kíváncsi vagyok Jani vezetési stílusára, hogy 90LE egy ilyen kicsi kaszniban csak városi poroszkálásra elég... :)

  KiaKKKiaKKAcum 19 Zile
 • I Love you DACIA ❤️

  Cornel Hansen-JuhasCornel Hansen-JuhasAcum 19 Zile
 • kar hogy cvt :(

  Johnny On The SpotJohnny On The SpotAcum 19 Zile
  • Ismerős helyzet.

   QuercuscerriscerrisQuercuscerriscerrisAcum 14 Zile
  • @Quercuscerriscerris igen nekünk is az volt Volvo 340- gl zöld autó mata váltós csak sajnos nem értettek a szereléséhez ezért el kellett vinni a bontoba sajnos máig fáj érte a szívem!!!!

   andrás tothandrás tothAcum 14 Zile
  • Én a 340-es Volvoban szerettem, persze az 15 évvel ezelőtt volt 20 éves.

   QuercuscerriscerrisQuercuscerriscerrisAcum 16 Zile
  • @Zsolt Kis jobb is , nulla a vezetesi elmeny

   Johnny On The SpotJohnny On The SpotAcum 19 Zile
  • Sose próbáltam cvt váltós autót, nagyon kíváncsi vagyok.

   Zsolt KisZsolt KisAcum 19 Zile
 • Ennyi pénzért akkor már inkább egy egyéves Talismán,ami egy szép autó.Ez egy ilyen,neszesemmi fogdmegjól valami közlekedő edény...

  Real OpinantReal OpinantAcum 19 Zile
  • nem kapsz 1 évest ennyiért. 3-4 évest kapsz 120-200ekm közötti futással.

   hard83hard83Acum 17 Zile
 • BZ szponzori autója amit a hétköznapokban használ egy Renault, ezért érthető hogy kicsit elfogultak a márka irányában. Szerintem ezért az árért már nem annyira szuper, olcsó anyagokból, nem túl jó minőségben összerakott autó. Persze nem rossz,meg szép a külső máz, de az alap Dacia filozófiától, h 5000 euróért használható autót adjunk az európai népnek, már nagyon messze van.

  dacsekdacsekAcum 19 Zile
  • amikor ezt mondták még 250 volt az EURO, illetve nem szabad elfelejteni, hogy az EU mennyi mindent ír elő évről évre, amiket be kell építeni az autóba. PL a legújabb a vészhívó. A motorok normájáról nem is beszélve. 5000 EUR az a Lada lenne, de már nem tud megfelelni EU normáknak.

   hard83hard83Acum 17 Zile
 • Az ára 1,5-szerese a kifutónak. Ugyanezzel a Motorral és hasonló felszeteléssel a Duster is ennyi. Konfigurációban megnéztem. Amúgy bitang jól néz ki.

  Studio LenteStudio LenteAcum 19 Zile
 • 5 fejtámla jár hozzá? XDDD

  Gergely BGergely BAcum 19 Zile
 • Ingyen se kéne! Semmi nem kell ami abból a mocsadék országból jön!!!!

  Sándor FarkasSándor FarkasAcum 19 Zile
  • @Sándor Farkas tudod hogy van. Ha ember vagy barhol meg tudsz lenni. Dolgoztam az egesz Europaba, es mindenhol valaltam hogy romaniai magyar vagyok. Es Dolgoztam romanianak minden pontjaba, es mindenhol valaltam hogy magyar vagyok. De soha nem volt gondom mert ember voltam a talpaman. Kamionoztam 16 evet

   Gergely DanielGergely DanielAcum 13 Zile
  • @Gergely Daniel Neked nem volt, a három ismerősömnek meg igen, ennyi

   Sándor FarkasSándor FarkasAcum 13 Zile
  • @Sándor Farkas Hát akkor másnak hálálkodj, mert se lehetőségem, se szándékomban nincs más kommentjeit törölni... Legfeljebb jelenteni tudtam volna, de még az igazán primitív hozzászólaásokat sem szoktam, már csak azért, mert ennél többre tartom magam.

   László JánosiLászló JánosiAcum 14 Zile
  • @Sándor Farkas oszinten mondom, soha nem volt gondom sehol Romaniaba. Itt is emberek elnek

   Gergely DanielGergely DanielAcum 14 Zile
  • @László Jánosi Kösz, hogy törölteted a kommentjeimet!

   Sándor FarkasSándor FarkasAcum 14 Zile
 • Suzukit azért is választják többen , mert 4 hengeres meg kis hibrid is benne van.

  GaminGGaminGAcum 19 Zile
  • Meg sokminden másért is... mert már bizonyított a márka, mert nagy a szervizhálózat, mert itthon gyártják, tehát valamilyen szinten magyar terméket vásárolsz, a magyar gazdaságot támogatod, ahogy a német a sajátját, az olasz a sajátját. Magyar ember vagyok, nem román trágyahordókat fogok venni az összespórolt pénzemből, veszek inkább magyart(és japánt).

   BoosterBoosterAcum 8 Zile
 • Alapvetően igazatok van abban hogy új autóként jó az ára.Valamiért viszont ennyi zsetonból inkább vennék egy pár éves használt japán hibridet....mert azt még el is lehet majd adni.Ezek az "olcsó" autók ma sok új autóra vágyó ember szemében könnyen becsúszhatnak a "na jó azért ennyire szegénynek ne mutassuk magunkat" kategóriába.Tudjuk hogy az olcsó autó itthon nagyon megy....ez is menni fog.

  Hajrá MagyarokHajrá MagyarokAcum 19 Zile
 • Telefon tartó kitakar = fűrész ! :D

  Gyula ScholtzGyula ScholtzAcum 19 Zile
 • Az a baj hogy annyira kinövi magát hogy az ára is megy megy felfelé . Ami miatt megint a használt autók lesznek előnybe. Van egy kis FIATos hűtőrács motorháztető Vesta .

  blsjelablsjelaAcum 19 Zile
 • James May: "Good news! It's the new Dacia Sandero,, 😆

  Boldizsár WeressBoldizsár WeressAcum 19 Zile
  • -Bad news: the new dacia is delayed. Clarkson: -Oh no! Anyways...

   profailprofailAcum 18 Zile
 • Nem akarom lelőni a poént amikor Pista fogja tesztelni hogy mit fog róla mondani de: "nem kell", mondat lehet szerepelni fog benne

  Attila PikóAttila PikóAcum 19 Zile
  • Pistának olyan Nógrádi tájszólása van, hogy GPS kell hozzá, hogy megértsék.

   Magor FiaMagor FiaAcum 15 Zile
  • @Attila Pikó Sziporkazol..

   Attila BenkoAttila BenkoAcum 16 Zile
  • @Attila Benko hűha nem tudtam hogy etikai kódex is kell egy kommenthez Nyugodtan bújj vissza a föld alá ahonnan jöttél 😀

   Attila PikóAttila PikóAcum 16 Zile
  • @Attila Pikó Cimbora..Te pistazol.. Mintha ismerned..😂 Es vasarolj a spidzonbol gagyi kulcstartokat..

   Attila BenkoAttila BenkoAcum 16 Zile
  • @Rolf Milán Nagy Azokat, amiben o van, lapozom..

   Attila BenkoAttila BenkoAcum 16 Zile
 • Sose vennék,és nem is vettem Dáciát!!És nem azért mert romám!! Ja de ,azért!!!!!

  Ernő PéntekErnő PéntekAcum 19 Zile
  • Egyetértek. A fő baj a dácsijjával, hogy duplán hátrányoshelyzetű... egyrészt francia, másrészt román.

   BoosterBoosterAcum 8 Zile
  • @Daniel Vass Srácok!Olvasva némely kommenteket,már bánom,hogy kommenteltem!!

   Ernő PéntekErnő PéntekAcum 17 Zile
  • @Szabolcs Vitéz Marokkóban, Franciaországban és Romániában vannak gyárak, legalább te normális vagy, csak azt nem tudom hogy más embernek mi baja van a Daciaval és a románokkal.

   Daniel VassDaniel VassAcum 18 Zile
  • @Gábor Bosnyák nem is kell venni, mindenkinek más az ízlése, nekünk is van egy Loganunk még az első generációból, semmi probléma nincsen vele, pedig francia autó.😉

   Daniel VassDaniel VassAcum 18 Zile
  • Ez az autó annyira román, hogy Marokkóban gyártják, amugy semmi gondom Dácia márkával, és a románokkal.

   Szabolcs VitézSzabolcs VitézAcum 18 Zile
 • Nyugat európában is csak a vendégmunkások veszik meg akik hosszab ideje ott dolgoznak, nem konkrétan az állampolgárok xd

  kacser herbálos cigijekacser herbálos cigijeAcum 19 Zile
  • @Gadget ez igaz, a sok vendégmunkás a lefosott 15 éves phélyemvét veszi mert amikor hazajönnek ,tudnak falun villantani + van mire hivatkozni h miért törik a magyart :)

   Tibor MohácsiTibor MohácsiAcum 18 Zile
  • A vendégmunkàs 15 éves BMWt vagy Audit vesz. A Daciát inkább a nyugdíjasok (mert új , olcsó és max 20km-t megy egyhuzamban vele) meg a kisgyerekesek (mert új, olcsó és nem robban le. 1-2 kisgyerek mellett kinek van ideje szervízbe menni...).

   GadgetGadgetAcum 19 Zile
 • 5.8m egy Daciaért... Ezt azért szokni kell. Legalább nem az a szar olcsó.

  Waranus36Waranus36Acum 19 Zile
  • Ezzel még nem is lenne akkora gond,ha a jobb használt autók árát,nem sodorta volna magával az új verdák ára,egy Leon 5f 7 évesen is 4 milla,ami nem alap motoros és jól felszerelt,egy 2015 -16os Civic 1.8 benzin,inkább 4.5 guriga,a 2-3 éves 1.4 Vitara,S-cross,meg szinte többe is kerül,mint amennyiért újonnan megvették,NA EZ A BAJ😁😁😁

   Jocó KisJocó KisAcum 18 Zile
  • Megdrágultak az autók, minél jobbat akar gyártani egy gyártó (pl: Dacia) annál drágább lesz. Megértem, hogy olcsóbb volt de régen egy renault se került annyiba, mint most, mert megjöttek a fejlesztések stb... Ha jók lesznek az autók, megbízhatóak, nem lesz velük gond, bírni fogják, és még egészen jól is néznek ki, fogyasztás is az átlagba kerül belövésre. Magyar fizetéshez egy ilyen autó egészen jó. Értem azt is aki inkább ebből valami német autót vesz, de akinek egy ~0km-es autó kell, hogy ő legyen az első tulajdonosa az nem fog használt autót venni.

   The Wild4DaySThe Wild4DaySAcum 19 Zile
 • Nem tudom 90 LE városi autónak mért nem elég? Én jelenleg hétköznap autóval ha elindulok reggel ,este egy km.re találok parkolót, akkor inkább BKV. Falun biztos más. Egérmozi teljesen jó ha nincs , a legnagyobb ökörség amit kitaláltak ,vezetés közben veszélyes a használata, nekem van navi, semmi értelme ,ha megállsz előkapsz egy térképet és annyi. Persze annak aki villantani akar meg vagizni nem jó.

  Aramy StuxfulAramy StuxfulAcum 19 Zile
  • Ezt én se értem.Nekem 54 lovas az autó és tudom a forgalom ritmusát tartani.Nem igaz hogy mindig agyon pakolva,hegynek fölfele,vagy pályán előzve megy az ember.Ez egy városi autó és oda elég. Igen,csajozni,flancolni,faszt méregetni,oda kevés.

   Zoltán AlbertiZoltán AlbertiAcum 19 Zile
 • Bika lenne a dacia jel helyén én elhinném hogy lamborghini :D

  CSCSAcum 19 Zile
  • Figyu: DACIA=Europa. -Renault=Delamerika! VALASZTHATSZ HONNAN VASAROLSZ.

   Zsigmond Albert SzaboZsigmond Albert SzaboAcum 19 Zile
 • Már ez is túl jó a Magyar utakra.

  Dávid NagyDávid NagyAcum 19 Zile
 • Soha többet! Ami van az is szét rohadt...

  247peti247petiAcum 19 Zile
  • @Pierre de Siorac 4,5 évesen lerohadt az ajtók alja, a szervíz azért nem foglalkozott vele, mert nem náluk lett bepecsételve az olajcsere...

   247peti247petiAcum 19 Zile
  • @247peti at basztak akkor xd

   Sherman2017Sherman2017Acum 19 Zile
  • @247peti Üdv! Kifejtenéd kicsit részletesebben okulásképpen? pl.: Milyen évjárat/típus? Hol rohadt? ill. milyen használat mellett, mennyi km után? stb.

   Pierre de SioracPierre de SioracAcum 19 Zile
  • @Sherman2017 Újonnan vettem....

   247peti247petiAcum 19 Zile
  • hat ha olyat veszel :D

   Sherman2017Sherman2017Acum 19 Zile
 • az ülés és a könyöklő az ajtón engem megvett.

  GadgetGadgetAcum 19 Zile
  • De nem világítanak a gombok. A kormányon sem.

   PresenceRPresenceRAcum 13 Zile
  • Mivel Volvo korábbi fő tervezőjét csábították át a Renault csoporthoz. A Lada(bizony, abban is van már Renault tulajdon bőven, csak még nem többségi) Vesta meg oldalról hasonlít egy régebbi Volvo-ra...

   János SósJános SósAcum 17 Zile
  • Az ülés teljesen a volvo ülésére hajaz. Meg a ledfényszórócsík is... majdnem egy “thor kalapácsa”

   János MikusJános MikusAcum 19 Zile
 • Ennyiééééért? :D A tavalyi modell 3,7 volt..... Ez meg mennyi is? :D 4,35.... a valamire való 4,5 milla.... és ebben még nincs navi se egérmozi. 800 ezer ft áremelés... és UGYANAZ. Kissé túlzásnak érzem.

  Szereljük megSzereljük megAcum 19 Zile
  • @Szereljük meg Az EU emissziós bírsága miatt van, ami minden évben egyre szigorúbb lesz. (Tavaly volt a 95g/km ha jól emlékszem) Ha az autógyártó nem tudja teljesíteni és nem tudja (ezért vannak a 3 hengeres kis köbcentis motorok) akkor bírságot fizet az EU közös kasszába. Ezt a bírságot az autó vételárába építi be a gyártó, különben nem érné meg neki. A különböző hibrid rendszerekkel, vagy elektromos autó gyártásokkal ezen a bírságon tud csökkenteni, de azzal meg az átlagember ugyanúgy ki kell fizesse azt a plusz technológiát, amit beletesznek, az is drágítja az egészet. Itt keleten újra virágozni fog a használtpiac, bár vannak jelek arra is hogy ezeknél is további emissziós szigorítások lesznek. Pl a külföldről behozott kocsik forgalomba helyezésénél már van bizonyos környezetvédelmi szigorítás.

   Gábor BalasiGábor BalasiAcum 15 Zile
  • @Zoltan Robert Berei Inkább egy Suzuki mint egy ilyen román-francia (egyik rosszabb nép mint a másik) fostartály!!!!!

   Sándor FarkasSándor FarkasAcum 19 Zile
  • Most akartam a 4 éves Stepwayt lecserélni egy újra, de ennyiért nem fogom. 500k-val (10%) drágábban válogatni lehet a többi márka szalon autói között. Inkább veszek egy Sportage-t 5.8M-ért.

   Oliver KnirschOliver KnirschAcum 19 Zile
  • @Botond György ezt most kinek?...

   Zolka001Zolka001Acum 19 Zile
  • Azért nem épp ugyan az, sőt. De ja, szövegértelmezés az nehéz.

   Botond GyörgyBotond GyörgyAcum 19 Zile
 • Rendesen kéne! Annyi az idétlen, hogy a szellőzőn nem a külső szìn jelenik meg, a pirosnak is narancssárga a betét. De tényleg elgondolkodtam rajta.

  Zoltan Robert BereiZoltan Robert BereiAcum 19 Zile
  • A Dusterhez is csak egyféle színű felnikupak van :))

   LaptimingLaptimingAcum 18 Zile
 • Osztrák imádja

  Joci FürjJoci FürjAcum 19 Zile
  • Inkább a Dustert szeretik. Abból valóban több van.

   Zolka001Zolka001Acum 19 Zile
 • És valoban eggyre többet láttni az utakon

  Nagy György AttilaNagy György AttilaAcum 19 Zile
 • Sziasztok

  Nagy György AttilaNagy György AttilaAcum 19 Zile
  • L

   László SzabóLászló SzabóAcum 18 Zile
ROones